400gm Udang
2 sudu
tomato
1 senduk
tepung gandum
2 biji
telur ayam
2 keping
biskut jagung - dibuat serbuk
1 sudu
marjerin Garam
Lada hitam
Minyak
2 ulas
bawang merah
1 ulas
bawang putih
PROSES PENYEDIAAN
1. Udang
dibuang kulit dan dibersihkan. Tepung gandum dibancuh dengan air dan garam
seperti menggoreng pisang.
2. Kemudian dimasukkan udang ke dalamnya dan digoreng seekor-seekor sehingga garing. Telur direbus dan goreng sebiji-biji.
2. Kemudian dimasukkan udang ke dalamnya dan digoreng seekor-seekor sehingga garing. Telur direbus dan goreng sebiji-biji.
CARA MEMBUAT KUAH
1. Masukkan
merjerin dan minyak bekas menggoreng tadi. Kemudian tumiskan bawang merah dan
bawang putih 2. setelah itu masukkan telur, udang galah, serbuk biskut dan tomato. Kemudian masukkan pula garam, ajinomoto dan lada hitam secukup rasa.
No comments:
Post a Comment