BAHAN-BAHAN
Daging landak (dipotong dan dibersihkan)
Bawang merah (dihiris)
Bawang putih (dihiris)
Halia (dihiris)
Kulit kayu manis
Serbuk kunyit
Cili merah (dihiris)
Garam secukup rasa
Air secukupnya
Minyak untuk menumis
CARA MASAK
Panaskan minyak.Tumiskan bawang merah, bawang putih, halia dan kulit kayu manis, Masukkan serbuk kunyit, Masukkan daging.Kacau seketika.
Masukkan air secukupnya... Nak kuah lebih, masukkan lebih banyak air.Masak hingga daging empuk.Masukkan garam secukup rasa.
Masukkan hirisan cili merah.Kalau ada bawang besar boleh masukkan sekali, tapi saya tak masukkan sebab takda. Kacau rata.
bolehlah diangkat dan dihidangkan.
No comments:
Post a Comment