Friday, March 22, 2019

BISKUT SUSU

BAHAN BAHAN
  • 500gram – Tepung Jagung
  • 1 cup – Buttercup
  • 1/2 tin- Susu Pekat

BAHAN TAMBAHAN
Untuk bahan tambahan ini jika tiada pun tak apa, ianya hanya ditambah untuk menyedapkan lagi biskut susu ni
  • 1 sudu kecil – Esen Vanilla
  • Coklat Chip

CARA PENYEDIAAN
  • Pastikan buttercup berada dalam keadaan suhu bilik 
  • Masukkan buttercup kedalam bekas dan susu pekat (ikut pada kemanisan yang korang nak)
  • Masukkan sedikit demi sedikit tepung jagung
  • Masukkan Esen vanilla dan coklat chip
  • Adunkan bahan tersebut sehingga menjadi doh yang tidak melekat pada tangan. ( biarkan seketika selepas adunan siap)
  • Buatkan doh kecil-kecil diatas dulang pembakar.
  • Tekan doh menggunakan hujung garfu Bakar pada suhu 170C selama 15 minit.

No comments:

Post a Comment