500g udang
10 cili padi
2 inci kunyit hidup
1 cawan santan pekat
1 batang serai
Garam
Asam Jawa
Air
Minyak masak
Daun kunyit (dihiris)
CARA-CARA:
1. Kisar cili padi dan kunyit hidup.
2. Panaskan minyak dan tumis pes cili padi dan kunyit hidup.
3. Masukkan santan dan serai, dan kacau sentiasa.
4. Tambah air jika perlu.
5. Masukkan udang dan biarkan sehingga masak.
6. Masukkan garam dan kacau.
CARA-CARA:
1. Kisar cili padi dan kunyit hidup.
2. Panaskan minyak dan tumis pes cili padi dan kunyit hidup.
3. Masukkan santan dan serai, dan kacau sentiasa.
4. Tambah air jika perlu.
5. Masukkan udang dan biarkan sehingga masak.
6. Masukkan garam dan kacau.
7. Masukan Asam Jawa
8. Tabur dengan hirisan daun
kunyit dan hidang.
No comments:
Post a Comment