BAHAN BAHAN
500 gm daging kambing
2 sudu besar lada hitam
2 sudu besar kicap manis
2 sudu besar sos tiram
2 sudu besar madu
2 inc halia di tumbuk
BAHAN KISAR
3 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
BAHAN DIHIRIS
1 labu bawang besar
2 batang lada merah
5 biji cili padi
CARA PENYEDIAAN
1. Potong daging kambing kecil dan nipis, bersihkan
2.Perapkan daging dengan lada hitam, kicap manis, sos tiram , madu dan halia selama 1/2 jam
3. Panaskan sedikit minyak dan tumiskan bahan kisar
4. Masukkan daging yang telah di perap tadi man masak hingga daging empuk
5. Tambahkan sedikit air jika kuahnya terlalu kering
6. Masukkan bahan hiris dan perasakan dengan garam secukup rasa. Kacau rata. Sedia di nikmati
No comments:
Post a Comment