Macaroni / ˌmækəroʊni / adalah pelbagai pasta kering yang berbentuk
tradisional dan dihasilkan dalam pelbagai bentuk dan saiz. Dibuat dengan gandum
durum, makaroni biasanya dipotong dalam jangka pendek; makaroni melengkung
boleh dirujuk sebagai siku makaroni. Sesetengah mesin rumah boleh membuat
bentuk makaroni, tetapi seperti kebanyakan pasta, makaroni biasanya dibuat
secara komersil oleh penyemperitan berskala besar. Bentuk melengkung dibuat
dengan kelajuan penyemperitan yang berbeza pada hujung bertentangan tiub pasta
kerana keluar dari mesin.
2 cups uncooked macaroni
75g butter (5 table spoon)
3 table spoons all purpose flour
1 tea spoon salt
2 cups of milk
2 cups of shredded cheddar
1/4 cup of prossed cheese (velveeta) *mozarella + parmesan mix
together pon boleh...
2 table spoon dry bread crumbs
1 table spoon butter
pepper
CARA MEMBUATNYA:
masak macaroni mengikut arahan.
pastu, pakai saucepan cairkan butter, masukkan all purpose flour, garam ngn
pepper
kacau sebati. pastu, masukkan susu.. biarkan
mendidih, teruskan mengacau selama 2 minit ataupon sehingga
pekat.. kecikkan api,
masukkan masukkan segala cheeses tadi dan kacau sampai cair. toskan
macaroni yg telah dimasak mengikut arahan tadi,
masuk kan kedalam bekas pembakar. kemudian,
masukkan cheese yg dah dimasak bersama2 bahan2 yg telah disebutkan tadi.gaul
sehingga rata...
cairkan satu sudu butter dan campurkan serbuk roti.pastu, taburkan
kat atas macaroni tu.
dah boleh bakar dengan suhu 375 F (190 C) selama 30 minit sehingga
coklat keemasan
No comments:
Post a Comment