BAHAN BAHAN
- 2 dada ayam (gaul dengan baking soda,tu rahsia yang biasa chinese restaurant selalu buat)
BAHAN SOS
- 1 sudu kecil minyak zaiton (sebab guna non stick pan, tak payah guna minyak banyak sangat)
- 3 ulas bawang putih
- 1/2 cawan orange juice (perah sendiri)
- 1 sudu equal (guna stevia pun boleh)
- 2 sudu besar soy sauce
- 1 sudu cuka
- sambal (paste sambal pun boleh)
- 2 sudu besar tepung jagung
- 1/2 sudu halia (hakak guna serbuk halia)
- 1/2 sudu lada putih
- zest of one orange
- cili padi (tekak hakak takde cili padi tak sah)
PROSES PENYEDIAAN
tumis bawang putih ngan halia
- masukkan ayam gaul sampai masak.
- yang sos tuk ayam tu.. campur kan semua... masak sekali sampai pekat.
- campak cili padi (kalau nak pedas la)..siap.
No comments:
Post a Comment