BAHAN BAHAN
400g tepung ubi (sangai dengan daun pandan)
200g mentega
2 biji kuning telur
150g gula halus (saya 130g)
65ml santan kara
150g cheddar cheese > parut
2 s/b susu tepung (bole skip jika tak nak)
CARA PENYEDIAAN
400g tepung ubi (sangai dengan daun pandan)
200g mentega
2 biji kuning telur
150g gula halus (saya 130g)
65ml santan kara
150g cheddar cheese > parut
2 s/b susu tepung (bole skip jika tak nak)
CARA PENYEDIAAN
- pukul gula halus dan mentega sebentar je.. (asal rata) masukkan kuning telur, santan kara, gaul hingga sebati je... Jangan pukul hingga kembang.. Nanti biskut jadi kembang dan leper.
- Masukan cheddar cheese @ keju parut, susu tepung dan tepung ubi gaul rata dengan menggunakan spatula
- Masukan adunan kedalam piping bag .. Paipkan kedal loyang yang telah dihris ngan mentega.
- Bakar pada suhu 150c (30minit).
- adunan kedalam piping bag .. Paipkan kedal loyang yang telah dihris ngan mentega.
- Bakar pada suhu 150c (30minit).
No comments:
Post a Comment