Sunday, September 22, 2019

RESEPI SAGU KEJU

BAHAN BAHAN
400g tepung ubi (sangai dengan daun pandan)
200g mentega
2 biji kuning telur
150g gula halus (saya 130g)
65ml santan kara
150g cheddar cheese > parut
2 s/b susu tepung (bole skip jika tak nak)

CARA PENYEDIAAN
  • pukul gula halus dan mentega sebentar je.. (asal rata) masukkan kuning telur, santan kara, gaul hingga sebati je... Jangan pukul hingga kembang.. Nanti biskut jadi kembang dan leper.
  • Masukan cheddar cheese @ keju parut, susu tepung dan tepung ubi gaul rata dengan menggunakan  spatula
  • Masukan adunan kedalam piping bag .. Paipkan kedal loyang yang telah dihris ngan mentega.
  • Bakar pada suhu 150c (30minit).
  • adunan kedalam piping bag .. Paipkan kedal loyang yang telah dihris ngan mentega.
  • Bakar pada suhu 150c (30minit).

No comments:

Post a Comment