6 gulungan suhun
1 labu bawang besar
2 biji tomato
5 tangkai cili padi
1 pokok daun bawang
1 pokok daun sup
2 batang serai
10 ekor udang
3 ekor sotong
1 bahagian dada ayam
jus limau nipis
2 sudu besar kicap cair
sos ikan secukupnya
sedikit gula
PROSES PENYEDIAAN
1 labu bawang besar
2 biji tomato
5 tangkai cili padi
1 pokok daun bawang
1 pokok daun sup
2 batang serai
10 ekor udang
3 ekor sotong
1 bahagian dada ayam
jus limau nipis
2 sudu besar kicap cair
sos ikan secukupnya
sedikit gula
PROSES PENYEDIAAN
Celur suhun sekejap dan toskan.
Ayam,udang dan sotong juga di rebus.Buang kulit udang.
Bawang besar,tomato cili padi dan serai di potong nipis
Daun bawang dan daun sup di potong anggaran setengah inci.
Suhun yang telah di celur tadi di gaulkan dengan semua bahan di atas hingga rata serta secukup dan sesedap rasa yang di inginkan.
No comments:
Post a Comment