BAHAN BAHAN
1ekor ikan kerapu
120g tepung jagung
1biji telur
Minyak untuk
menggoreng
5 ulas bawang merah -
di kisar
5 ulas bawang putih -
dikisar
3cm halia - diketuk
Sebatang serai -
dititik
3 sudu sos cili
Maggi®
3 sudu sos tomato
Maggi®
1 cwn air
Maggi® CukupRasa™
Gula
Garam
1 sudu cili giling /
boh
Sedikit cuka
Kunyit serbuk
Minyak untuk
menggoreng.
CARA PENYEDIAAN
Gaulkan ikan, tepung,
telur, garam dan goreng hingga rangup.
Untuk sosnya,panaskan
sedikit minyak, tumis bawang putih, bawang merah, halia, serai sehingga bau
naik.
Masukkan cili giling
dan serbuk kunyit dan kacau sehingga naik minyak.
Masukkan air, tomato
sos,cili sos dan Maggi® CukupRasa™ sebagai bahan perasa, kacau sehingga
mendidih. Tuangkan di atas ikan.
No comments:
Post a Comment