BAHAN BAHAN
Telur - Merah 16
biji, putih 7 biji sahaja
Gula Caster 200 gm
Ovalette 1 sudu besar
Tepung Hong Kong 280
gm
Horlicks 1 sudu besar
Butter 2 ketul -
hilangkan sejuk drp peti ais dan dikacau dgn tangan sebentar sahaja dgn 2 sudu
susu pekat manis
CARA PENYEDIAAN
1. Telur + gula +
ovalette - dipukul hingga kembang dan putih
2. Adunan atas tadi
di campur tepung hong kong dan horlicks
3. Masukkan butter
dan dikacau sebentar.
4. Adunan telah
tersedia untuk diwarnakan dan dibakar selapis-selapis.
5. Untuk membuat 2
warna, bahagikan dua dan diwarnakan mengikut warna kesukaan.
6. Untuk membakar,
adalah elok kalau menggunakan oven sarawak, sebab proses membakar adalah lebih
cepat.
7. Boleh juga
ditambah dengan buah asam keping untuk memberi rasa yang masam.
No comments:
Post a Comment