BAHAN-BAHAN
1/2 ekor ayam ( bersihkan dan cucuk dengan garpu)
1 sudu kecil blackpaper
2 cm halia ( agak-agak je)
2 biji bawang putih
1/4 biji bawang besar
1 sudu besar madu
1 sudu besar gula
1 sudu kecil kicap manis
1/2 sudu kecil garam
2 sudu besar mayonis
sedikit lada sulah
CARANYA
Blender bawang besar, halia, bawang putih dengan sedikit air
sehingga hancur, kemudian curah di dalam bekas dan campur gula, lada sulah,
garam, madu dan lada hitam.
Masukkan ayam dan akhir sekali letakkan mayonis, gaul sebati dan
perap di dalam peti ais selama 2 atau 3 jam, bakar pada suhu 190 darjah selama
40 minit, sedia untuk dihidangkan, Selamat Mencuba. (kalau perap lagi lama lagi
sedap ayam bakar ni, dan bakar biar perang sikit permukaan ayam tu)
SOSEJ SALAD
BAHAN-BAHAN:
salad 3 jenis
cherry tomato
sosej dging ramly - direbus
sos thaousand island
gaul kesemua bahan dgn sos thousand islands
No comments:
Post a Comment