BAHAN BAHAN
- 1-1 1/2 keping dada ayam
- 6-7 ulas bawang putih
- 1-2 sudu kecil lada hitam
- 1-2 sudu serbuk kari
- 1 biji telur
- 2-3 sudu besar tepung jagung
- Serbuk roti
- Garam secukup rasa
- Mozarella cheese secukupnya
CARA CARA
- Potong ayam menjadi kecil dan bentuk dadu. Ketepikan.
- Tumbuk bawang putih bersama lada hitam.
- Perap ayam dengan bawang putih , lada hitam , serbuk kari dan garam. Perap 1 jam atau lebih.
- Pecahkan telur sebiji dalam perapan ayam tadi.
- Masukkan 2-3 sudu besar tepung jagung. Gaul rata.
- Golekkan ayam ke dalam serbuk roti dan goreng sehingga keemasan.
- Cairkan mozarella cheese guna api sederhana di dalam non-stick pan.
- Kacau sehingga keju betul-betul cair.
- Setelah keju cair, boleh tuangkan keju dalam pinggan yang ada ayam goreng tadi atau letak ke dalam bekas lain. Sedia untuk dimakan. Selamat mencuba!
No comments:
Post a Comment