Wednesday, July 12, 2017

PRAWN SWEET & SOUR RECIPES

INGREDIENTS

Shrimp is a seafood that can be cooked with a variety of dishes. Sweet taste of shrimps will surely give you a good taste.

This time I share the recipe for Sweet Acid Shrimp for shrimp recipe enthusiasts. Select Fresh Shrimp from the Sea. Lobster can also be used for this recipe.

MATERIALS FOR COOK
Material:
300 grams of medium size prawns, buttocks
2 cloves garlic, finely chopped
1 large red chilli, sliced ​​thinly
1 piece of lemon juice, dehydrated shj
2 tbsp cooking oil

ADDITIONAL SOS:
1 tablespoon of fish sauce
½ tablespoon of english sauce
3 tablespoons of tomato sauce
1 tbsp sugar
¼ tablespoon of salt
¼ teaspoon pepper powder
Little water


HOW TO MAKE
Clean prawns and prawns for shrimp

Heat the oil and fry the shrimp half cook until it changes color, remove, set aside

Saute the garlic to remove the scent, add the red chili. Cook until fragrant

Add fish sauce, english sauce, tomato sauce, sugar, salt and water. Mix evenly

Put the shrimp. Pick up and serve


RESEPI UDANG MASAK ASAM MANIS

Udang merupakan makanan laut yang boleh diolah bermacam macam jenis masakan. Rasa manis udang masak apa sekalipun pasti akan memberikan rasa yang enak.

Kali ini saya kongsikan Resepi Udang Masak Asam Manis untuk peminat resepi udang. Pilih Udang segar dari Laut. Udang Galah juga boleh diguna untuk resepi kali ini.


BAHAN BAH
 300 gram udang ukuran sedang, belah punggungnya
 2 ulas bawang putih, cacah halus
 1 cili merah besar, iris tipis
 1 buah Limau nipis, perah ambil airnya shj
2 sudu minyak masak

SOS TAMBAHAN :
1 sudu sos ikan
½ sudu sos inggris
 3 sudu sos tomato
 1 sudu gula pasir
¼ sudu garam
 ¼ sudu merica bubuk
Sedikit air

CARA MEMBUAT
Bersihkan udang dan belah tengah udang untuk buang najis udang

Panaskan minyak dan goreng udang setengah masak sampai berubah warna, angkat, sisihkan

Tumis bawang putih sampai keluarkan bau harum , tambahkan cili merah. Masak hingga harum

Tambahkan sos ikan, sos inggris, sos tomato, gula, garam  dan air. Campurkan  hingga sekata

Masukkan udang.  Angkat dan hidangkan

AYAM PENYET RECIPES

AYAM PENYET RECIPES


According to the history of Ayam Penyet also known as Kalasan fried chicken is one of the menu originating from Yogyakarta. This cuisine has a distinctive aroma and delicious and delicious taste. Eaten with hot white rice and sambal, make lots of people addicted to this menu.

MATERIAL PROCESS MATERIALS
Material:
o   1 chicken, to be 4 parts
o   1 lemon juice, squeeze the juice
o   300 ml of young coconut water
o   5 cloves garlic, smooth
o   5 grains of puree, puree
o   2 sheets of salam
o   1 tablespoon of salt
o   Cooking oil to taste

SAMBAL:
o   100 Grams of Red Chilli
o   3 flames / red rice
o   1 fresh tomato
o   3 garlic cloves
o   4 red onions
o   ½ tablespoon of salt
o   ½ Belacan
o   1 tsp sugar

HOW TO MAKE
o   Chocolate lime with lime juice.
o   Add garlic, ketumbsr and salt. Mix evenly, squeeze in 30 minutes
o   Boil the chicken in coconut water, add the bay leaf. Cook with small fire and squeeze until tender chicken, and gravy is quite dry.
o   Heat cooking oil, fry chicken until golden brown. Pick up

o   Sambal: Heat a little oil, cook red chili, garlic, onion until it scents. Refine all ingredients. Cook back and add salt, brown sugar and chicken stew. Mix evenly and cook sambal until thick


o   Serve fried chicken and chili sauce, with decoration

RESEPI AYAM PENYET SEDAP

BAHAN BAHAN

  • 1 ekor ayam muda, bagi menjadi 4 bahagian
  • 1 buah limau nipis,perah jusnya
  • 300 ml air kelapa muda
  • 5 ulas bawang putih, haluskan
  • 5 butir kemiri, haluskan
  • 2 lembar daun salam
  • 1 sudu garam
  • Minyak masak secukupnya


BAHAN SAMBAL:

  • 100 Gram Cili Merah
  • 3 biji Api/padi merah
  • 1 buah tomato segar
  • 3 ulas bawang putih
  • 4 ulas bawang merah
  • ½ sudu garam
  • ½ Belacan
  • 1 sudu gula

 

CARA MEMBUAT

  • Lumur ayam dengan air limau nipis
  • Tambahkan bawang putih, ketumbsr  dan garam. Campurkan sama rata , peram dalam 30 minit
  • Rebus ayam dalam air kelapa, tambahkan daun salam. Masak dengan api kecil daN adunkan hingga ayam empuk, dan kuah agak kering.
  • Panaskan minyak masak, goreng ayam hingga kekuningan. Angkat
  • Sambal: Panaskan sedikit minyak, masak cili merah, bawang putih, bawang merah sehingga mengeluarkan bau harum.
  • Haluskan semua bahan. Masak kembali dan tambahkan garam, gula merah dan air
  • Rebusan ayam. Campurkan sama rata  dan masak sambal hingga kental
  • Hidangkan ayam goreng dan sambal, dilengkapi dengan hiasan

Tuesday, July 11, 2017

Recipe of Chili fry Cooked


Recipe of chili fry cooked


Ingredients:

· 500g shrimp
· 10 chilies
· 2 inches of turmeric
· 1 cup thick coconut milk
· 1 lemongrass
· Salt
· Tamarind
· Water
·  Cooking oil
· Turmeric leaves (sliced)

Methods:
1. Chilli granules and turmeric live.
2. Heat the oil and saute the chilli paste and turmeric live.
3. Add coconut milk and lemonade, and stirring constantly.
4. Add water if necessary.
5. Put the shrimp and let it cook.
6. Add salt and stir.
7. Enter the Java Acid
8. Sprout with turmeric slices and saucepan.



Enjoy your meal

UDANG GALAH MASAK LEMAK CILI PADI

BAHAN-BAHAN:
500g udang
10 cili padi 
2 inci kunyit hidup 
1 cawan santan pekat 
1 batang serai 
 Garam
 Asam Jawa
 Air
 Minyak masak 
 Daun kunyit (dihiris) 

CARA-CARA:
1. Kisar cili padi dan kunyit hidup. 
2. Panaskan minyak dan tumis pes cili padi dan kunyit hidup. 
3. Masukkan santan dan serai, dan kacau sentiasa. 
4. Tambah air jika perlu. 
5. Masukkan udang dan biarkan sehingga masak. 
6. Masukkan garam dan kacau. 
      7. Masukan Asam Jawa

     8.  Tabur dengan hirisan daun kunyit dan hidang.

STEAM GINGER FISH RECIPES

RECIPES FISH RECEPTION

GINGER FISH

This is my recipe from Sinar Kehidupanku's blog, Ms Yatie. One of my favorite menus and you have to try. It's simple and simple.









MATERIALS

· 1 Snap Fish - in the clean and slightly sloppy

· 2 inches ginger - in smooth slice

· 3 onions - in smooth slices

· 2 cloves garlic - finely sliced

· 10 cayenas - cut or dotted

· Coriander leaves (sliced)

· Leeks

· 1/2 carrot stalks - in longitudinal slabs

· 2-5 shitake mushrooms - in smooth slices

· 1 lemon juice

· 2 tbsp Oyster Sauce

· 2 tablespoons of Liquid Sauce

· 1 tsp Sugar

· 4 tbsp of water


HOW TO PREPARE


1) Clean the fish and place the fish over an oval plate

2) Put all other ingredients in the bowl and mix well.

3) Pour on the fish surface and steam for 20-25 minutes

4) Ready to decorate with garlic and red chillies

RESEPI IKAN SIAKAP KUKUS HALIA


BAHAN-BAHAN
·     1 ekor Ikan Siakap – di bersih dan kelar sedikit
·     2 inci halia – di hiris halus
·     3 biji bawang merah – di hiris halus
·     2 ulas bawang putih – di hiris halus
·     10 biji cili padi – dipotong atau di titik
·     daun ketumbar (dihiris)
·     daun bawang
·     1/2 batang lobak merah – di hiris memanjang
·     2-5 cendawan shitake – di hiris halus
·     1 biji air limau nipis
·     2 sudu besar Sos Tiram
·     2 sudu besar Kicap Cair
·     1 sudu kecil Gula
·     4 sudu besar Air

   CARA PENYEDIAAANNYA
     1) Bersihkan ikan dan letak ikan di atas pingan bujur
     2) Masukan semua bahan lain mangkuk dan gaul hingga rata.
     3) Tuang di atas permukaan ikan dan kukus selama 20-25 minit
     4) Siap untuk di hidang hias dengan daun bawang dan cili merah

RED FISH SPICY RECIPES

Red Fish Spicy Recipes


This recipe is Red Pepper cooked Spicy Acid. Other fish can be like red snapper, White and Black and other fish. This is a quick recollection but I am taking this delicious food from the Amie's Little Kitchen blog.


MATERIALS:


· 5 pieces of red fish

· 10 pitch nuts - cut into pieces and tails

· 1 lemongrass stick - dititik

· 1 shopping mall 4

· 2 slices of acidic gel

· 2 cups water

· Oil

· Salt / sugar / flavoring option



MATERIALS:

· 30 dried chilies

· 3 garlic cloves

· 5 shallots

· 2cm ginger

· 5cm turmeric live

· Little belacan



HOW TO COOK


1. Heat enough oil. Stir in the ground until crushed oil.

2. Enter the lemon grass, flowers, gelatin and water. Let it boil.

3. Put the red fish and let it cook for 5-7 minutes - do not cook too long because the soft red fish fill

4. Insert nuts and leave for a while so that the nuts are changed color.

5. Sprinkle with salt / sugar / seasoning options.

RESEPI ASAM PEDAS IKAN MERAH


BAHAN-BAHAN:
·   5 keping ikan merah
·   10 biji kacang bendi - potong bahagian tampuk dan ekor
·   1 batang serai – dititik
·   1 kuntum bunga kantan - belah 4
·   2 keping asam gelugur
·   2 cawan air
·    Minyak
·    garam / gula / perasa pilihan


BAHAN TUMBUK / KISAR:
·    30 biji cili kering
·    3 ulas bawang putih
·    5 biji bawang merah
·    2cm halia
·    5cm kunyit hidup
·    sedikit belacan


CARA MASAK
1.   Panaskan minyak secukupnya. Tumis bahan kisar sehingga pecah minyak.

2.   Masukkan serai, bunga kantan, asam gelugur dan air. Biarkan mendidih.

3.  Masukkan ikan merah dan biarkan masak selama 5-7 minit - jangan masak terlalu lama sebab isi ikan merah lembut

4.   Masukkan kacang bendi dan biarkan seketika sehingga kacang bendi berubah warna.

5.   Perasakan dengan garam / gula / perasa pilihan.