BAHAN BAHAN
Seekor
landak yang telah dipotong
Kicap
Garam
dan perasa
BAHAN A:
Halia
1 cm dihiris
Cili
padi 1 biji
Bwg
Merah 1 biji
Bwg
Putih 2ulas
Serai
2 btg diketuk
BAHAN B :DITUMBUK:
Bwg
merah 1 biji
Bwg
putih 2 ulas
Serai
1 btg
Halia
2cm
CARA-CARA MEMASAKNYA:
Panaskan
minyak di dalam kuali dan masukkan Bahan A diikuti Bahan B dan tumis sehingga
naik bau.
Kemudian
masukkan Daging Landak dan 2 cawan air dan tutup kuali.
Tunggu
sehingga air dalam kuali hampir kering, jika landak masih liat , tambahkan air
semula dan biarkan sehingga daging
lembut.
Apabila
air dah dalm kuali dah kekeringan , daginbg tersebut hendaklah sentiasa dikacau
untuk mengelakkan daging hangus.
Kemudian
masukkan kicap , garam dan perasa.
Siap
dan hidangkan.