Sambal ialah sos yang diperbuat daripada ciliyang dihancurkan dan biasanya ditambahkan bahan-bahan yang lain seperti garam, cukadan belacan. Sambal ialah salah satu hidangan istimewa Indonesia dan Melayu. Terdapat berbagai-bagai kelainan sambal yang berasal dari berbagai-bagai daerah.
Label
- BISKUT
- IKLAN
- KUIH MUIH
- MAKANAN ARAB
- MAKANAN BARAT
- MAKANAN KANAK KANAK
- MASAKAN MELAYU
- MASAKAN SABAHAN
- MASAKAN SARAWAK
- MINUMAN
- MNUMAN
- PENCUCI MULUT
- RESEP MAKANAN INDONESIA
- RESEPI AYAM
- RESEPI BRUNEI / KADAYAN
- RESEPI DAGING
- RESEPI DURIAN
- RESEPI IKAN
- RESEPI JERUK
- RESEPI KEK
- RESEPI KERABU
- RESEPI KEREPEK
- RESEPI KETAM
- RESEPI MAKANAN EKSOTIK
- RESEPI MAKANAN JEPUN
- RESEPI MI
- RESEPI NASI
- RESEPI SAMBAL
- RESEPI SAYURAN
- RESEPI SOTONG
- RESEPI SUP
- RESEPI TELUR
- RESEPI UDANG
- ROTI
- SARAPAN PAGI
- SIPUT / BERCENGKERANG
- UMUM
No comments:
Post a Comment