BAHAN A(DIAYAK
BERSAMA)
250gm tepung gandum
1 sudu teh serbuk
penaik
1 sudu teh baking
soda
BAHAN BAHAN B
125gm gula icing
1/8 sudu teh garam
100gm badam kisar
(dipanggang)
1/2 sudu teh perisa
vanila
200gm minyak sapi
(cairkan dan sejukkan)
Perwarna : pink,
hijau dan kuning
Hiasan: gula kaster
CARA-CARA :
Satukan bahan A dan
bahan B kecuali pewarna. Gaul perlahan-lahan sehingga menjadi doh yang lembut.
Rehatkan selama 20 minit atau lebih.
Bahagikan doh kpd 3
bahagian dan letakkan tiga jenis perwarna secukupnya.
Susunkan ketiga-tiga
doh ini kpd satu doh yg panjang dan bahagikan doh ini kpd 10gm setiap doh.
Bulat-bulatkan doh
dan susun didalam loyang pembakar. Panaskan ketuhar. Bakar pd suhu 150c selama
15-20 minit.
Biarkan sejuk dan
salutkan dengan gula kaster.
No comments:
Post a Comment