BAHAN-BAHAN
5 biji telur
2 biji kentang
(Dipotong dadu kecil)
1 labu bawang besar
(Dihiris)
3 biji cili merah
(Dihiris)
1 pokok daun sup
1 pokok daun bawang
Garam secukup rasa
2 sudu makan minyak
masak
CARA MENYEDIAKAN DAN
MEMASAK:
Rebuskan kentang
dengan air sehingga empuk. Masukkan telur, kentang, bawang besar, cili merah,
daun sup, daun bawang, dan garam ke dalam mangkuk.
Kacau rata. Panaskan
minyak masak di dalam kuali leper dan tuangkan bancuhan telur tadi. Masakkan
dengan api perlahan sehingga telur kelihatan kuning keemasan.
Terbalikkan telur
perlahan-lahan menggunakan pinggan leper. Masakkan lagi sehingga telur
kelihatan kuning keemasan. Hidangkan ke dalam pinggan leper.
No comments:
Post a Comment