BAHAN BAHAN
1 Peket biskut Marie
4 biji telur
125gm mentega
3/4 cawan susu pekat
( kalau rasa nk kena potong kaki letak laa lebih 😛 )
2 cawan Horlicks
1/2 cawan tepung
gandum
sedikit esen vanila
Perwarna hijau
secukupnya
CAR NYA :
Cairkan mentega dalam
periuk, masukkan susu pekat dan gaul sebati. (Guna api sederhana jurr).
Masukkan tepung dan
Horlicks dalam periuk. Gaul sehingga sebati, pastikan tak berketul.
Kacau kacau kacau
sambil masukkan telur satu-persatu. (Kena selalu kacau tau takut telur masak
pulak).
Masukkan esen vanila
dan pewarna hijau. Gaul gaul gaul, pastuu tutup api.
Last sekali, masukkan
biskut yang dah dipatah-patahkan td. Kacau sebati dan alihkan ke dalam loyang
yang sudah dialas dengan kertas minyak atau plastik.
Tekan tekan sikit
bagi dia betul betul mampat dan simpan dalam peti sejuk.. Biarkan 2-3 jam dalam
peti baru boleh keluarkan.siap
No comments:
Post a Comment