Monday, March 12, 2018

RESEPI TART CADBURY

Biskut ialah sejenis kuih kering yang dibakar, biasanya leper, nipis, dan rangup dimakan. Biskut ialah istilah yang biasanya digunakan untuk pelbagai produk makanan dibakar yang berasaskan tepung. Istilah ini digunakan untuk dua produk yang berbeza di Amerika Utara, Negara-Negara Komanwel dan Eropah. Untuk senarai jenis, sila lihat senarai biskut.

Dalam bahasa Inggeris Komanwel dan bahasa Inggeris Hiberno, biskut yang merupakan produk kecil yang dibakar keras yang akan dipanggil sama ada "cookie" atau "cracker" di Amerika Syarikat dan kadang-kadang "cookie" dalam bahasa Inggeris Kanada. Biskut di United Kingdom, Isle of Man dan Ireland mungkin tidak manis atau manis, seperti biskut coklat, digestives, hobnobs, kacang halia, teh kaya, bourbons dan krim kastard. Dalam Pertubuhan Bangsa-Bangsa Komanwel dan Ireland, istilah "cookie" biasanya merujuk kepada satu jenis biskut (cookie coklat cip). Bagaimanapun ia boleh juga merujuk kepada jenis biskut atau roti tertentu oleh penduduk tempatan.


RESEPI TART CADBURY

BAHAN BAHAN
1. Satu buku butter (250 grm)
2. Tiga cawan tepung gandum
3. Dua paket Cadbury Dairy Milk Chocolate

PROSES PENYEDIAAN
Uli butter dan tepung gandum sampai tidak melekat pada tangan

Tekap guna acuan tart nenas gulungLetak coklat cadbury (beku dari peti sejuk ) atas adunan

Tutup dengan adunan lagi pada bahagian atasnya, potong Sapukan kuning telur. Akhir sekali, bakar pada suhu 140 selama sepuluh minit atau sampai masak bergantung oven masing-masing. Selamat mencuba.



No comments:

Post a Comment