4 biji telur (dipukul hancur)
1 tangkai daun bawang (dipotong kasar)
2 biji bawah merah - dihiris
1 ulas bawang putih – dihiris
Lobak
1 cawan air
3 1/2 sudu besar minyak
1/2 sudu kecil serbuk lada putih
1/4 sudu kecil serbuk perasa
Garam secukup rasa
1 tangkai daun bawang (dipotong kasar)
2 biji bawah merah - dihiris
1 ulas bawang putih – dihiris
Lobak
1 cawan air
3 1/2 sudu besar minyak
1/2 sudu kecil serbuk lada putih
1/4 sudu kecil serbuk perasa
Garam secukup rasa
CARA MENYEDIAKAN
1. Panaskan minyak di dalam periuk dan goreng telur
2. Kacau seketika dan masukkan bahan-bahan selebihnya iaitu daun bawang, bawang putih dan bawang merah, air, garam, serbuk perasa, lobak dan serbuk lada putih.
3. Kacau rata dan biarkan hingga mendidih. Sup telur siap untuk dihidang bersama nasi putih.apabila sudah mendidih masukkan rebung dan udang kemudian kacau lagi
1. Panaskan minyak di dalam periuk dan goreng telur
2. Kacau seketika dan masukkan bahan-bahan selebihnya iaitu daun bawang, bawang putih dan bawang merah, air, garam, serbuk perasa, lobak dan serbuk lada putih.
3. Kacau rata dan biarkan hingga mendidih. Sup telur siap untuk dihidang bersama nasi putih.apabila sudah mendidih masukkan rebung dan udang kemudian kacau lagi
No comments:
Post a Comment