Tuesday, December 26, 2017

RESEPI DAGING GORENG KACANG PANJANG

Daging, dalam definisi terluasnya, ialah tisu haiwan yang digunakan sebagai makanan. Selalunya daging ini memaksudkan otot rangka dan lemak yang berkaitan, tetapi juga boleh memaksudkan organ otot, termasuk paru-paru, hati, kulit, otak, sumsum tulang dan ginjal. Perkataan daging turut digunakan oleh industri pembungkusan dan penjualan industri untuk memaksudkan daging mamalia (lembu, kambing, dsb.) dan ayam itik yang diternak dan disembelih untuk penggunaan manusia, tetapi mengecualikan telur dan makanan laut yang meskipun terdiri daripada tisu haiwan. Haiwan yang hanya atau selalu memakan daging dipanggil haiwan maging atau karnivor.

Industri pembungkusan daging menyembelih, memproses, dan mengedarkan daging untuk penggunaan manusia di kebanyakan negara.
BAHAN BAHAN
Gaul & Perap Selama 30 minit:
1 Kiub Sup Tulang Knorr
250 gm daging lembu (batang pinang dihiris)
1 sudu kecil sos kicap pekat
1 ikat (250 gm) kacang panjang (potong sepanjang 1 inci) 
3 sudu besar Minyak Masak Jagung Mazola
Sedikit air.

PROSES PENYEDIAAN
1. Panaskan Minyak Masak Jagung Mazola & goreng daging yang telah diperapsehingga masak. 

2. Masukkan kacang panjang & goreng sehingga masak. Sedia untuk dihidangkan

No comments:

Post a Comment