Wednesday, January 10, 2018

RESEPI AYAM GORENG MADU

Ayam pedaging atau ayam daging (broiler) merupakan istilah bagi ayam yang diternak khusus untuk pengeluaran daging.Ayam pedaging biasanya mempunyai bulu putih dan kulit kekuningan. Kebanyakan ayam pedaging komersial mencapai berat boleh sembelih dalam umur lima hingga tujuh minggu, namun baka-baka yang tumbuh lambat mencapai berat boleh sembelih pada umur 14 minggu.

RESEPI AYAM GORENG MADU

BAHAN BAHAN
600 gm ayam
2 sudu besar halia (dimesin)
2 sudu besar jintan manis (dimesin)
1 cawan gula    
2 sudu besar jintan putih (dimesin)
Sedikitgaram
Sedikit madu
Minyak untuk menggoreng

PROSES PENYEDIAAN
Perapkan ayam bersama bahan-bahan tadi selama setengah jam. Kemudian goreng ayam tadi dan hidangkan

No comments:

Post a Comment